Openstelling

Net als in voorgaande jaren neemt de Westerkerk ook dit jaar weer samen met de Zuiderkerk en in samenwerking met de VVV, deel aan de ‘OPEN KERKEN ROUTE’.
Gedurende de zomervakantie 2016 bezochten meer dan 10.000 mensen de Westerkerk!
De kerk zal ook dit jaar weer zo veel mogelijk haar deuren openen voor bezoekers. De toegang van de kerk is gratis.

Van zondag 9 juli t/m zaterdag 9 september is de kerk geopend op dinsdag t/m zondag van  13.30 tot 17.00 u.

Tijdens  de openstelling is er een verkoopexpositie van schilderijen van Gerd Wilfert. De kunstenaar is zelf elke zondagmiddag aanwezig om een toelichting te geven op zijn werken die gemaakt zijn in de trant van het Magisch Realisme.

Let op: de openingstijden van de Librije zijn verschillend. Informatie over de Librije en de toegang daartoe is te vinden op: www.librije-enkhuizen.nl.

Op dagen dat de kerk voor een activiteit
is verhuurd, zal de kerk in de regel gesloten zijn voor bezoekers.
Raadpleeg daarvoor deze pagina en / of de pagina Activiteiten->Programma.

Het is ook mogelijk buiten de openingsperiode in groepsverband de kerk te bezichtigen. Groepsgrootte ± 15 personen. Kosten per groep € 50,- (incl. een bezoek aan de kerkenraadskamer).
Vraag informatie over de mogelijkheden en stuur een e-mail naar bureau@westerkerkenkhuizen.nl of bel in kantoortijd 0228-317800.