Bezoek

Westerkerk

De Westerkerk is in principe open voor

bezichtiging vanaf 7 juli t/m 13 september.

Op dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 u.

Entreeprijs € 2,- p.p. (kinderen onder begeleiding gratis)

N.B. Het is mogelijk dat de kerk een dag niet open is omdat er door de corona-maatregelen te weinig surveillanten beschikbaar zijn. Dit wordt bekend gemaakt op de website.

​Het is ook mogelijk buiten de openingsperioden in groepsverband de kerk te bezichtigen. Groepsgrootte ± 15 personen. Kosten per groep € 50,-.

Kerkenraadskamer en librije niet te bezichtigen

Omdat 1,5 meter afstand in de beperkte ruimte van de librije en de kerkenraadskamer niet mogelijk is, zijn deze helaas niet toegankelijk.

Wel is in de kerk een expositie over de librije ingericht en zijn enkele boeken in vitrines te bewonderen.

Bezoek en coronamaatregelen

Om besmetting te voorkomen houdt de Westerkerk zich aan de voorschriften van het RIVM .

- Bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar en van onze medewerkers.

- De ‘1,5- afstand regel’ geldt niet voor bezoekers die deel uitmaken van hetzelfde huishouden.

- Bij binnenkomst moet elke bezoeker zijn / haar handen ontsmetten.

- Na gebruik van de speciale pen om uw lei te beschrijven moet u deze pen ontsmetten met een doekje.

- Na gebruik van het toilet dient u uw handen te ontsmetten.

Bij gezondheidsklachten kan toegang door de medewerkers geweigerd worden. Het gaat daarbij om:

- verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius).

- verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. Dat is ook van toepassing op huisgenoten.