Orgeldiners

Dineren in een sfeervol huis

"Op vakantie in Frankrijk, logeerden we in een chambre d'hôte, en aten we met acht medegasten, die we niet kenden, aan één tafel, een table d'hôte. Zou het niet leuk zijn dat idee uit te werken als onderdeel van de sponsoractie voor het nieuwe orgel? Samen eten in een sfeervol huis in Enkhuizen."

En zo geschiedde: op 12 oktober vond het eerste orgeldiner plaats bij Tineke van der Linden, de initiatiefneemster en inmiddels de orgeldinercoördinator. "Zelf had ik gekookt en mijn man vervulde zijn rol in de bediening met verve. Er waren 12 gasten die elkaar deels kenden. Halverwege het diner vertelde één van de gasten een boeiend verhaal over de geschiedenis en toekomst van het orgel in de Westerkerk. Het was een zeer genoeglijke avond en er ging 600 euro naar het orgelfonds."

Tot nu toe zijn er zes orgeldiners geweest en is er €3600 euro opgehaald voor het nieuwe orgel. Vanaf oktober is er elke maand minstens een diner geweest, tot het coronavirus roet in het eten gooide, de diners van maart , april en mei gingen dus niet meer door. Dat was jammer omdat ze al volgeboekt waren!  De bekendheid van de Orgeldiners nam toe en het enthousiasme van de deelnemers was een goede reclame. We moeten nu helaas afwachten, maar hopen in de toekomst opnieuw Orgeldiners te kunnen organiseren.