Benefietconcert brengt €500,- op

Bijgewerkt: jul 16

Zondagmiddag gaf The Wheelbarrowband uit Oude Niedorp een benefietconcert voor het nieuwe orgel van de Westerkerk. De bezoekers, zittend op veilige ‘corona afstand’ van elkaar, hebben genoten van de Ierse en Schotse folkmuziek. ‘Up tempo’ nummers werden afgewisseld met langzame ballades. Ook instrumentale nummers, genaamd ‘jigs’ en ‘reels’ vulden het programma. Nummers van The Dubliners en Molly Mallone werden  afgewisseld met beroemde liedje (The Wild Rover).  Het plezier in het muziek maken dat de vijf leden  van de band uitstraalden, sloeg over naar het publiek.  Meezingen mocht niet, maar in de maat meeklappen en meestampen met de voeten mocht wel. En dat gebeurde herhaaldelijk.

De toegang was gratis. Na afloop konden de bezoekers een bijdrage geven voor het orgel. Met elkaar brachten ze € 500 bijeen.

Wheelbarrowband: bedankt voor jullie bijdrage voor het orgel, maar ook voor deze mooie muzikale middag!

0 keer bekeken