Vrijdag 10 mei 2019

Om te komen tot een nieuw orgel in de historische orgelkas, werd onder 3 orgelbouwers een prijsvraag uitgeschreven. Vandaag werd bekend gemaakt dat op advies van een daartoe ingestelde Orgelcommissie, is gekozen voor het plan van Verschueren Orgelbouw uit Limburg.Dit besluit werd vandaag in een bijzondere bijeenkomst officieel bekend gemaakt. Tevens onthulden mevr. Aaf de Vries-Lub en dhr. Gert Wilfert een wandbord met de namen van alle organisten die als zodanig aan de Westerkerk verbonden waren sinds de ingebruikname van het orgel in 1559. Dit bord hangt voortaan naast het orgel aan de muur.

Vanaf linksboven met de klok mee:

- Dhr. Richard. Lijnsvelt heet alle gasten welkom.

- Dhr. Dick Grasman achter het huidige (elektronische) orgel.

- Dhr. Gert Eijkelboom van de orgelcommissie licht de keuze voor het winnend ontwerp toe. - Dhr. Johan Zoutendijk van Verschueren Orgelbouw geeft een toelichting op hun ontwerp.

Onthulling van het organistenbord.

Dhr. Richard Lijnsvelt interviewt mevr. Aaf de Vries -Lub. Zij stelde de lijst van alle organisten samen.

Tesamen wordt het door dhr. Gert. Wilfert vervaardigde organistenbord onthuld.

Het fraaie resultaat wordt zichtbaar. Een aanwinst voor de kerk!

Foto’s:  A. van Wijk / EENFOTOVAN.NL

0 keer bekeken