© 2019 Westerkerk Enkhuizen

Recensie: Orgeldiner #1 Oktober 2019

Updated: Oct 31, 2019

"Wat hebben we een geweldig fijne avond gehad afgelopen vrijdag bij Tineke en Gerard!

Zij hadden hun prachtige huis opengesteld voor maar liefst twaalf gasten. Tineke (chef) en Gerard (gastheer) hebben erg hun best gedaan om het ons allen naar de zin te maken.

We hebben genoten van een verrassend 6-gangen menu, mooi opgediend aan de sfeervol gedekte tafels. We genoten van, onder andere, een ‘Beef’ Wellington, maar dan in plaats van de ‘beef’, klaar gemaakt met een heerlijke mix van diverse paddenstoelen.

Aan tafel ontstonden er intussen geanimeerde gesprekken, stiltes zijn er dan ook niet gevallen. Als afsluiter een heerlijk nagerecht met ‘tiramisu uit de Jura, a la Tineke’, heerlijk fris met appel, met daarbij een rabarbermoesje uit de ‘keuken’ van de Franse sterrenkok Alain Passard. We dronken er een glaasje verrukkelijke dessertwijn bij, van een klein ‘Chateau’ in Frankrijk waar Tineke en Gerard gelogeerd hebben van de zomer.

Kortom, en ik denk dat ik dan namens ons allen mag spreken, we hebben erg genoten van de kookkunsten van Tineke en het gastheerschap van Gerard!

Tussen de gangen door kregen we nog een boeiende en gepassioneerde lezing van Jos over de historie van het bijzondere orgel in de Westerkerk, gebouwd in 1549 door Hendrik Niehoff. Voldaan, na deze ontzettend gezellige avond, het was inmiddels ver na elf uur, vertrok een ieder huiswaarts. Maar, wat over bleef, een prachtig sponsorbedrag van 600,- euro als bijdrage voor het nieuwe orgel, en dat is waar het uiteindelijk om te doen was!"

Marga Rueter

Enkhuizen 11 oktober 2019

Ook naar een Orgeldiner? Klik hier voor meer data.

20 views