Sponsors

Om het kerkgebouw in stand te kunnen houden is veel geld nodig. Bedrijven uit West Friesland die hun gemeenschapszin in daadwerkelijke steun om willen zetten kunnen op vele manieren helpen dit top-100 monument overeind te houden.

Stichting de Westerkerk is een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Dat betekent dat bedrijven hun bijdrage mogen vermenigvuldigen met 1,5. Het dan berekende bedrag mag onder aftrek van een drempel in mindering worden gebracht  op de te betalen vennootschapsbelasting.

Stuur een -email naar bureau@westerkerkenkhuizen.nl en vraag naar de mogelijkheden en tegenprestaties die u van ons mag verwachten.
Uiteraard mogen sponsors op een tegemoetkomende houding rekenen als zij het kerkgebouw of de kerkenraadskamer voor een bedrijfsactiviteit willen gebruiken.

De volgende bedrijven en instellingen danken wij voor hun bijdrage in het verleden of heden:
Bouwfonds Cultuurfonds, ENZA zaden, Poen Loodgietersbedrijf, Govers Enkhuizen,
Prins Bernhard Cultuurfonds, Incotec International, WFO Netwerk Notarissen (vh Enkh. Not./Olij Netw. Notarissen), Syngenta Seeds, Seminis, de Brasserie  Enkhuizen , restaurant, lunchroom & catering, Westerstraat 144, Vereniging Oud Enkhuizen

52cezlogo75_newspaperpoen_imagelogo_govers

nnlogo_bo_128

52d———–
Door verzakking van de ondergrond was een groot aantal zerken verzakt en daardoor gebroken. Alle gebroken zerken zijn in 2016 en 2017 gerestaureerd en weer op bun oorspronkelijke plaats terug gelegd. Voor de  restauratiekosten heeft de Westerkerk bijdragen ontvangen van:

  • Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  • Provincie Noord – Holland
  • Prins Bernhard Cultuurfonds

  • Rabobank West-Friesland
  • Hendrik Muller Vaderlandsch Fonds